Servicii Microsoft in ASE

Aceasta pagina va fi actualizata la inceputul lunii octombrie 2022.

Daca v-ati inrolat MANUAL la Office 365 for Education, pe baza emailului de student, setand numele, prenumele si o parola personala, confirmand contul pe baza unui cod primit pe emailul de student, contul licentiat oferit de ASE va genera erori, asadar este necesar sa transmiteti email catre it-suport@ ase.ro pentru remediere. NU este necesara inrolarea manuala pentru servicii O365 pentru studenti!

Pentru pachetul Microsoft Ofice 365

Pasul 1: Accesati portal.office.com cu datele contului IDM, username cu sufix si ParolaMicrosoft*:

  • IDM+”@ase.ro” pentru cadrele didactice, (exact cum accesati online.ase.ro)

Pasul 2: daca se va solicita schimbarea parolei, folositi o parola puternica conform criteriilor de securitate specificate

Pasul 3: includeti date de recuperare in fereastra specifica – mobil si email PERSONAL(nu emailul @stud.ase.ro) – DOAR cei care inregistreaza datele in aceasta etapa vor putea sa isi reseteze ulterior ParolaMicrosoft pe baza emailului/mobilului personal.

Pasul 4: Descarcati pachetul Office conform instructiunilor / accesati alte servicii recomandate de cadrele didactice(Teams).

Licenta Microsoft disponibila studentilor din ASE nu permite editarea pe sisteme de operare macOS, ci doar citirea.

*pentru studentii si profesorii care au beneficiat de cont Microsoft ASE si in anii precedenti, ParolaMicrosoft este identica cu parola IDM. Daca parola IDM a fost schimbata recent, solicitati o resetare de parolaMicrosoft catre it-suport@ ase.ro. Solicitarea ar trebui sa vina de pe emailul de student.

Echipa it-suport@ ase.ro poate reseta parola contului Microsoft, la cerere.

Azure Dev Tools for Teaching

Este programul care ofera acces la resurse software utilizabile in scop educational, pe durata colaborarii cu ASE.

Daca linkul de AICI va afiseaza doar 5 softuri, este necesar sa parcurgeti pasii urmatori:

Se acceseaza https://azure.microsoft.com/en-us/education/institutions/dev-tools-for-teaching-faq/, click pe Enroll, se introduce tara Romania si numarul de mobil(fara primul 0), iar dupa etapa de verificare a numarului de telefon, se accepta termenii si conditiile Azure Dev Tools for Teaching. Dupa ce ati ajuns la pagina care include “Application Progress” si “plan status”, deschideti un tab nou cu linkul ACESTA si inchideti tab-ul precedent. Lista de solutii pentru educatie va fi actualizata cu peste 50 de soft-uri.

Termenii Azure Dev Tools for teaching: https://azure.microsoft.com/en-us/offers/azure-dev-tools-for-teaching/

Scroll to top