Resurse studenti

Fiecare student ASE are asociate 2 conturi care seamana foarte mult, dar au parola si mod de utilizare diferite:

  1. Contul IDM
  2. Contul de email

Incepand cu anul universitar 2020-2021, contul IDM si adresa de email sunt create automat, NU trebuie sa fie activate individual de catre student. Datele acestora se comunica pe adresa de email folosita la inscriere, doar pentru conturile NOI. Studentii care au avut intrerupere de studii, au revenit la alt ciclu de studii pastreaza contul anterior si parola asociata la ultima autentificare in sistem.

Pana in luna octombrie 2020, contul de student avea o parola unica in toate platformele. Momentan cele 2 conturi asociate studentului au functii si parola diferite.

Contul IDM are forma numeprenumeXX unde XX reprezinta anul primului an in care a existat o inscriere+admitere finalizata cu succes. Contul IDM ramane acelasi la revenirea la studii indiferent daca a existat o pauza sau o schimbare a facultatii(valabil pentru promotiile 2012-prezent).

Contul de forma id24??m folosit la inscriere NU este contul de student, este un cont temporar al carui unic scop a fost sustinerea examenului de admitere.

Contul IDM este contul care permite accesul la multiple servicii din cadrul ASE, cum sunt:

  • online.ase.ro
  • pagina personala a studentului (webstudent.ase.ro) – descriere webstudent.ase.ro
  • reteaua Wi-Fi ASE Secure din campus
  • alte beneficii care sunt in curs de dezvoltare.

Unele platforme necesita autentificare cu sufixul „@stud.ase.ro” dupa usernameIDM, ducand la confuzia ca este vorba de adresa de email.

Astfel autentificarea pe online.ase.ro se realizeaza cu usernameIDM+”@stud.ase.ro” si parolaIDM. Pentru poparakjena19 autentificarea pe online.ase.ro se realizeaza cu username „poparakjena19@stud.ase.ro” si parolaIDM.

In aceeasi maniera se realiza conectivitatea cu serviciile Microsoft integrate, pe baza contului IDM urmat de sufix, nu pe baza emailului de student. Detalii despre serviciile Microsoft in ASE: www.net.ase.ro/microsoft

Contul de email are forma IDM@stud.ase.ro, se acceseaza pe mail.google.com scriind toata adresa de email in campul „email or password” si parolaEmail
Contul de email face parte din grupa de student alocata. Emailul de student este integrat cu serviciile Google pentru educatie, astfel ca profesorii pot transmite invitatii la Google Meet sau la Google Classroom pe baza acestui email. Pe baza emailului de student se poate crea un cont de acces mobil(enformation) la resurse ale Bibliotecii ASE(https://www.ase.ro/?page=biblioteca-ase).

Cand solicitati sprijin catre it-suport@ase.ro este recomandat sa specificati cat mai clar problema intampinata, incluzand capturi de ecran care sa includa adresa platformei accesate.

Scroll to top